ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Aşağı Durmuş İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkulu bir programla kutlandı. Günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Öğrencilerimiz birbirinden eğlenceli gösteriler gerçekleştirdi ve sınıf öğretmenlerimizin organize ettiği ateş böceği oyunu, sonsuza dans gösterisi, mavi boncuk oyunu, penguen yürüyüşü, seninleyiz türkiye gösterisi,ay yıldızlı bayrağım gösterisi, çuval yarışı, sandalye kapmaca, balon patlatma gibi geleneksel yarışmalarda boy gösterip stres attılar. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

18 Mart milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünün çok önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale zaferinin 109.yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız ülkemiz için canını feda ederek büyük bir zafer elde eden kahraman şehitlerimizi saygı rahmet minnet ve şükran ile anıyoruz mekanları cennet olsun.

Mrt

Öğrencilerimize temizliğin önemini farkettirip bu değeri kazandırmak için her hafta en temiz sınıf belirlenerek haftanın en temiz sınıfı flamasını kazanan sınıflarımızı her hafta cuma günü belirlemekteyiz. Bu bağlamda temizlik değerinin farkındalığını öğrencilere kazandırmaya devam edip temizlik değerinin hayatın her alanında sürdürülmesini öğrencilere öğreteceğiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma programını gerçekleştirdik. İstiklal marşımızın 103.yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Okulumuz genelinde yapmış olduğumuz istiklal marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Bu vesileyle milli şarimiz Mehmet Akif Ersoyu ve milli kahraman şehitlerimizi saygı rahmet ve minnet ile yad ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası gereği okulumuzda idare öğretmen öğrenci ve yardımcı personellerin de katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimize siren sesiyle birlikte çök kapan tutun hareketleri yapıldı ve sınıfların kontrollü bir şekilde boşaltılarak bahçede toplanma alanına alındı ardından sınıf öğretmenlerimiz depremle ilgili genel bilgiler öğrencilere verdi. Bu vesileyle 6 Şubat 2023 tarihinde maraş pazarcık merkezli meydana gelen depremde vefat eden tüm vatandaşlara Allahtan rahmet diler mekanlarının cennet olmasını dileriz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için dönem sonu faaliyet haftasında öğrencilerimizle bilgi yarışması, kelime oyunu, en sevdiğini paylaş, yetenek paylaşım ve sinema etkinlikleri yapıldı.

Kas

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Okulumuz 4.sınıf öğrencilerine Jandarma trafik ekibi tarafından trafik eğitimi verildi. Trafiğin genel kurallarından bahsedilip çocukların tarfikte dikkat etmeleri gereken önemli noktalara değinildi ve öğrencilerin güven içinde okula gidip gelmeleri için uymaları gereken kısımlar anlatıldı. Jandarma trafik ekibine verdikleri bu faydalı eğitim için teşekkür ederiz.

Okuma Yazma Bayramı Hatırası

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkulu bir programla kutlandı. Günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Öğrencilerimiz birbirinden eğlenceli gösteriler gerçekleştirdi ve sınıf öğretmenlerimizin organize ettiği halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca, balon patlatma, yumurta taşıma gibi geleneksel yarışmalarda boy gösterip stres attılar. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize  teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuz doğa için el ele projesi kapsamında idareci öğretmen öğrenci ve yardımcı personellerimizin katılımıyla okulumuzun bahçesinde ve çevresinde katı atık toplayarak farkındalık oluşturulmuştur.

Mrt

İstiklâl Marşı'mızın kabul edilişinin 102. yılını kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve Millî Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u saygı ve rahmetle anıyoruz.

YERLİ MALI HAFTASI

Kas

Okulumuz okumaya tam hız devam ediyor.. Kitap okuyan biri ölmeden önce birden çok hayat yaşar, hiç okumayan insan ise sadece bir hayat yaşar. Şanlıurfa valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımlarıyla başlatılan urfa okuyor kapsamında okulumuz idaresi, öğrencileri ve öğretmenleri okumaya tam hız devam ediyor.

Kas

Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.